Wednesday, October 7, 2009

Viimehetken opiskelua



Eilen oli vähän hauskempi päivä orientaatiossa. Ensin joku PR osastolta näytti hauskan filmin, jossa soi taustalla ”Let’s get this party started” biisi ja henkilökunta eri osastoilla tanssi. Vanhat ja nuoret. jopa sairaalan pomo =) PR nainen oli kyllä siellä enemmän kertomassa miten käyttäydytään jos media haluaa haastatella jne, mutta tuo oli kiva aloitus!

Päivän päätteeksi meillä oli ” diversity” (monimuotoisuus) luento, eli käsiteltiin kulttuureja. 80% sairaalan henkilökunnasta on ulkomaalaisia. Meidän yleisessä sairaalaorientaatiossa oli paljon Bermudalaisia ja Jamaicalaisia, me kolme ”länsimaista” hoitajaa, pari Jenkkiä ja pari muualta Karibialta. Tällä ”luennolla” meidän piti kertoa; nimi, mistä tulee ja mikä on erikoista omassa kulttuurissa. No, mä kerroin että kaikilla on saunat ja saunotaan alasti jne. Siinä riitti monella ihmettelemistä!

Meidän Jamaicalainen hoitajakaveri, Shivonne, kertoi orientaation jälkeen että muut Bermudalaiset ja Karibialaiset naiset olivat kysyneet siltä että puhutaanko me todellakin hänelle ja ollaanko me kivoja jne. Niitten mielestä oli jotenkin ihmeellistä että me hengattiin Shivonnen kanssa…

Eilen sain myös kutsun henkilöstöhallintoon; ihmetteli miksi mun todistus on erinäköinen kuin muiden. Mulla on vanha, 4 sivuinen paperi jossa tavallinen leima, ja kaikilla ulkomaalaisilla on sellaiset diploomit, jotka pannaan seinälle, ja joissa on sinetti-leima. No, selitin, että tämä se on, muunlaista ei ole. Oli kuulemma ongelmia rekisteröinnin /maahantuloviranomaisten kanssa. Kysyin, saanko työskennellä, sanoivat kyllä, mutta voi olla että 3 kk kuluttua työlupaa ei uusita, tilapäinen menee silloin umpeen. Jaahas. No, tänään käytiin Bermudan sairaanhoitaja-rekisteröinti viranomaisen luona, joka sijaitsee sairaalassa, ja sain paperin, jonka mukaan olen rekisteröitynyt seuraavat 2v. Joten, en ymmärrä missä ongelma on, vai onko sitä edes?


Eilinen drinkki, Dark n' Stormy, rommia ja inkivääriolutta!

Illalla me kolme mentiin taas kaupungille, syötiin Cairo ravintolassa, jossa oltiin viime lauantaina tanssimassa. Ruoka oli todella hyvää! Risteilyalus oli vielä satamassa, joten se häiritsi meidän näkyvyyttä. Syömästä päätettiin mennä johonkin pubiin vielä yhdelle, ollaanhan me vielä ”lomalla” ;-) Eipä tullut taas opiskeltua lääketenttiin...Illalla löysin myös makkarista ensimmäisen torakan, se sai kyytiä mun uudella suihkeella!


Trish ja Teresa Cairossa

Tänään alkoi sairaanhoitaja orientaatio, jossa me ollaan nelistään. Päivä oli pitkä ja luennot oli tylsiä. Saatiin myös tietää että huomenna on meidän lääketentti, joten tänä iltana ollaan sitten opiskeltu. Shivonne osaa suurin piirtein kaikki lääkkeet ja on auttanut meitä paljon! Me kutsutaan sitä ”opettajaksi” ja se opetti meille lääkelaskujakin. Tai siis palautti muistiin miten niitä laskettiin. Muutkin asuntolassa ovat olleet avuliaita ja kannustavia. Greg, Floridalainen röntgenhoitaja, tekee meille parhaillaan ”chicken Parmigianaa” illalliseksi =) Me kolme ei kyllä uskota että kukaan meistä läpäisee huomenna… Piti jokatapauksessa pitää lyhyt bloginkirjoitustauko!

Greg on mukava, mutta täällä on myös Craig, toinen Floridalainen röntgenhoitaja, joka on kummallinen ja ärsyttävä. Hän on hetero, mutta ei pidä naisista! Ei puhu koskaan meille, omii telkkarin koko ajan ja kattoo rugbyä. Onneksi se muuttaa lauantaina pois!

No comments:

Post a Comment