Sunday, October 4, 2009

Asuntolaelämää...

3.10.09 Lauantai

Mulla on ollut vaikeuksia päästä nettiin, joten nyt tuli sitten kolme postausta kerralla! Sairaalassa on ilmainen langaton netti, ja nyt olen vihdoin saanut salasanan sille. Kävin jo eilen kaupungillakin kysymässä nettiliittymästä, se olis maksanut suurin piirtein $90 kuussa, joten en sitten ottanut… Omassa huoneessa en pääse nettiin, signaali on liian heikko, täytyy istua olohuoneessa.

Tämä asuntolaelämä ei kyllä sovi mulle. Ihan kivoja ihmisiä täällä asuu, mutta inhottavaa kun vessa esim käytävän toisessa päässä. Ja tänäänkin oli pöntön lauteella märkiä läikkiä… Keittiössä on kaikki astiat ruuanlaittoon, mutta ne on aika huonossa kunnossa. Jääkaapit on täynnä, sinne ei paljon mahdu tavaraa, plus sekin on ihan käytävän toisessa päässä. Tuntuu ettei voi mennä edes laittamaan aamupalaa ennen kuin on käynyt suihkussa ja pukeutunut… No, ehkä tähän tottuu, kunhan tutustuu kaikkiin paremmin.


Tuolla piiiiiiiiiiiitkän käytävän päässä on vessat, kylppäri, keittiö ja olohuone

Suihkut on myös tosi heikkoja eikä viemärit vedä kunnolla. Sairaala on ihan vieressä ja kaupunkikin tosi lähellä, niin ja vuokra ”halpa”; $600 kuussa, mutta ei ole mun mielestä sen väärti että välttämättäasuisin tässä koko 6kk, jonka saa asua. Mut sa nyt nähdä.

Olin siis Suomessa ajatellut että asun tässä joku 4-5kk ja sitten hankin oman kämpän vapailta markkinoilta. No, kun mulla oli se tapaaminen sen asuntolan pomon kanssa, se ei todellakaan suositellut oman hankkimista. Kalliin vuokran lisäksi tulee vielä vesi ja sähkölaskut päälle, jotka kesällä on tosi kalliita ja jos vesi loppuu (vesi kerätään talon katoille säiliöihin sadevedestä) on se kallista ja hankalaa tilata lisää. Asunnot on usein kalustamattomia eikä lähellä ole välttämättä edes itsepalvelupesulaa. Sairaalalla on paljon kahden hengen jaettuja asuntoja, jonka hintaan kuuluu vesi ja sähkö, kaikki kalusteet, taloissa on yhteiset pyykinpesuhuoneet ja sairaalan tuki ongelmatilanteissa. Joten, olen nyt sitten kallistunut tälle kannalle, Voihan sitä sitten muuttaa sieltä pois, jos tuntuu ettei siitä tule mitään. Sitä saa kuulemma käydä katsomassa kaikkia vapaita huoneita ja tavata sen toisen asukkaan ennen kuin päättää minne muuttaa.

Se mikä myös vähän ihmetyttää on että meitä on ainakin kolme jotka aloittavat leikkurissa. Osasto on pieni, vain 6 salia, joten vähän mietityttää että onko siellä pula henkilökunnasta vai onko vain sattumalta monta lähtenyt samoihin aikoihin ja uusia on ollut vaikea saada tilalle. Ne kaksi muuta ovat viisikymppinen nainen Uudesta-Seelannista (14h aikaero, huhhuh!) ja toinen nelikymppinen nainen Englannista. Muita meidän kerroksessa asuvia on kaksi filippiiniläistä miestä, kaksi amerikkalaista miestä, yks mies St Vincentistä, yks Jamaicalainen nainen, yks etelä-afrikkalainen nainen ja yks intialais-britti nainen ja sitten pari muuta tummaa naista, joita en tunne. Eli erittäin kansainvälistä.

Eilen illalla, kun luin kirjaa sängyssä, huomasin yks kaks kauheesti muurahaisia jotka käveli edes takas seinällä. Kun menin tutkimaan tilannetta huomasin vaatekaapin oven välissä jonkun kuoleen ötökän (torakka???) jonka kimpussa ne kaikki oli. En ole vielä ostanut tuholaistorjunta-ainetta (tänään aion todellakin ostaa!), joten otin ne rohkeasti (!) nenäliinaan ja laitoin pussiin jonka suljin ja laitoin roskispussiin jonka myös suljin. Kun murkkuja tuli lisää tapoin nekin nenäliinoilla, kunnes vain pari kävi silloin tällöin, mutta kun eivät mitään enää löytäneet niin n 1h kuluttua niitä lakkasi tulemasta. Huhhuh!


Tämmösen sit ostin

Eilen tapasin henkilöstöhallinnosta jonkun, jonka kanssa käytiin läpi mm vakuutus asioita. Kaikki joutuu ottamaan yksityisen vakuutuksen ja käytiin läpi mitä siihen haluaa, kaikki ekstra maksaa tietenkin ekstraa. Mun vakuutus kattaa lääkärissä käynnit (piti ottaa ekstrana, perus kattoi vaan lääkkeet, mutta käynnit olis pitänyt maksaa itse), matkavakuutus, tarvittavat lennot ulkomaille (USA tai Kanada) jos sairautta ei voi hoitaa täällä ja asuminen ja hoito ulkomailla ja lisänä vielä ”silmähoidon”, eli saan takaisin $ 300 vuodessa piilolinssiostoksista, kun se vakuutus oli n $130 vuodessa, joten pientä säästöä tulee. Hammashoitoa en ottanut, enkä myöskään sitä että saan sairaalassa yksityisen tai max kahden hengen huoneen. Siihen kuului myös automaattinen henkivakuutus, jonka sairaalamaksaa, ja jonka edunsaajiksi laitoin veljen ja siskon (ettäs tiedätte!).

Maanantaina alkaa sitten orientaatio, ensin kahden päivän sairaala-orientaatio kaikille uusille ja sitten 1,5 viikon sairaanhoitajien orientaatio, Ja ei, en ole vieläkään opiskellut niitä lääkejuttuja… Orientaatiossa on pukukoodi (!!), ei saa käyttää farkkuja, lenkkareita, narutoppeja eikä napa-paitoja =)

Ihmiset täällä on hyvin ystävällisiä, tuntemattomat ihmiset tervehtivät usein jos kohtaa kadulla, ja varsinkin sairaala-alueella. Myös kaupoissa ja ravintoloissa tervehditään amerikan malliin. Saari on todellakin sekoitus amerikkalaisuutta ja englantilaisuutta. Kaupoissa suurin osa ruokia on amerikkalaista ja tuo ystävällisyys on myös kovin amerikkalaista. Mutta sitten tuo kaikki konservatiivisuus (mm pukukoodit) on taas brittiläistä.

No comments:

Post a Comment