Sunday, October 4, 2009

Sunnuntai

4.10.09 Sunnuntai

Tässä tulee nyt vielä neljäs postaus samaan putkeen.

Tänään oli tarkoitus lähteä ekaa kertaa rannalle, mutta suurin osa päivää on ollut aika harmaata ja sateista. Nyt aurinko taas paistaa, mutta tunnin kuluttua alkaa jo hämärtymään, joten ensi viikolla sitten. Opiskelin sitten vihdoin pari tuntia niitä lääkejuttuja…



Täällä on toistaiseksi tunne että olis lomalla (niin Saudeissakin oli alussa…), mutta niin täällä kuulemma on aina. Työ ei kuulemma ole kovin rankkaa, yleensä henkilökuntaa on ihan tarpeeksi, tai oikeastaan liikaakin. Työviikko on lyhyt ulkomaiseksi, taukoineen 40-h työviikko, eli 8 tunnin päiviä.

Eilen lähettiin puolen päivän uusi-seelantilaisen Trishin kanssa kaupungille. Taas oltiin ihan hiestä märkiä siinä vaiheessa kun päästiin sinne. Käytiin pankissa avaamassa tilit (jep, lauantaina!) ja sitten kirjastossa netissä. Yhtään risteilyalusta en muuten ole vielä nähnyt, nyt alkaa olemaan off-season, ehkä niitä ei sitten kovin paljon enää tule ennen ensi kesää. Sitten mentiin irlantilaiseen pubiin parvekkeelle (josta näkymät merelle), luonaalle ja oluelle, hyvää (ja kallista…) oli!

Illalla oltiin sitten yhden täältä pois muuttaneen Filippiiniläisen Reggien synttäri bileissä. Hän asuu n 5 min taksimatkan päässä (taksi on suomea vähän halvempi!), kahden muun filpparin kanssa talon alakerrassa, yläkerrassa asuu vuokranantaja. Meitä lähti 8 tyyppiä meidän kerroksesta. Vuokranantaja-nainen, viisikymppinen Bermudalainen oli myös osan aikaa pippaloissa. Tarjolla oli paljon todella hyvää filippiiniläistä ruokaa ja väkeä oli paljon, eniten filippiiniläisiä ja karibialaisia, yhteensä ihmisiä noin paristakymmenestä maasta. Filippiiniläiseen tyyliin laulettiin myös karaokea. Kaikilla filippiiniläisillä on karaoke laite, jopa kaikkein köyhimmilläkin, ja ne osaa ja uskaltaa laulaa. Erittäin hyvä esitys oli myös meidän Jamaicalasien Shivonnen ja St Vincentiläisen Godfreyn yhteinen laulu; Bob Marleyn ”No woman no cry”!

Puolen yön aikaan lähdettiin taksilla kaupunkiin. Mentiin Cairo nimiseen yökerhoon, joka sijaitsee ”Front-streetillä”, eli pääkadulla, joka kulkee rannan vieressä. Yökerholla oli myös iso parveke, josta näkyi merelle. Siellä myös maistoin kertaa drinkkiä, Rum Swizzleä. Se on sekoitus 80% rommia, ananas- ja appelsiinimehua ja joitain muita ainesosia. Todella hyvää, mutta salakavalaa! Tanssittiin seuraavat pari tuntia putkeen. Pääasiassa musiikki oli aika ”mustaa”, mutta myös joitain tuttuja hittejä oli joukossa. Meno tanssilattialla oli ihan älytöntä. Olen moista nähnyt vain jossain MTV:ssä (siis musakanavalla). Meno oli siis aika k-18! Meitä oli onneksi reilun 10 tyypin porukka, joista puolet miehiä. Aika ajoin joku tuntematon mies tuli jonkun naisen taakse tanssimaan, tai siis oikeastaan hinkkaamaan itseään ihan kiinni, mutta sillon me vaihdettiin nopsaa paikkaa jonkun kundin kanssa ja ”hinkkaaja” siirty =)

Kun yökerho suljettiin kello 3 aikaan, oli ulkopuolella paljon poliiseja. Ihan hyvä, sillä parikin tappelua meinasi yökerhossa syntyä.

2 comments:

  1. Olipas paljon mukavaa luettavaa. =)
    Piristää kummasti tätä ankean harmaata elämää täällä syksyisessä Suomessa.

    ReplyDelete
  2. Kiitos Sanna! On kyllä aika kaukainen tällä hetkellä tuo Suomen synkkä syksy...

    ReplyDelete