Tuesday, October 6, 2009

Orientaatio alkoi


Drinksut ensimmäisen orientaatiopäivän kunniaksi...

Eilen oli taas harmaa ja sateinen päivä, lokakuu on kuulemma sateisin kuukausi. Eilen alkoi myös meidän orientaatio. Ensin kahden päivän yleinen sairaala-orientaatio ja sitten viikon orientaatio meille neljälle hoitajalle, eli mun lisäksi Trish Uudesta Seelannista, Teresa Englannista ja Shavonne Jamaicalta.

Päivän kiinnostavinta antia oli ”hurrikaani-luento”. Lokakuu on vielä hurrikaanisesonkia. Ensiksi kerrottiin kahdesta suurimmasta hurrikaanista jotka olivat osuneet Bermudaan viime aikoina, eli ”Emily” vuonna 1987 ja ”Fabian” vuonna 2003, jolloin 4 ihmistä kuoli ja osa ihmisistä oli ilman sähköä jopa 6 viikkoa. Sitten käytiin läpi miten hurrikaaniin pitää varautua kotona ja mitä sairaalassa tapahtuu. Kotona pitää hurrikaanikauden alussa (eli kesäkuu - lokakuu on hurrikaanisesonki) valmistaa ”hurrikaanisetti”, jossa on taskulamppu, pattereita, radio, VETTÄ, kynttilöitä, kuivamuonaa, ensiapupakkaus ja ilmastointiteippiä, jolla voi teipata ”x:ät” ikkunaan, jotta lasit ei mene rikki paineesta.

Sairaalassa osastoille tuodaan myös ”hurrikaanisetit” 8 tuntia ennen odotettua hurrikaanin alkua. Setit sisältävät myös radiot, taskulamput ym, mutta ei ruokaa eikä vettä. Työntekijöitten lähiperhe saavat tulla sairaalaan, jotta henkilökunnan ei tarvitse murehtia perheestään. Henkilökunta jaetaan kahteen ryhmään, kummatkin tekevät 12h vuoroa, vuoronperään. Sairaalassa olevat perheenjäsenet auttavat tekemällä leipiä, kaitsevat lapsia ja petaavat esim sänkyjä. Hurrikaanit ovat täällä ihmisiä yhdistäviä, naapurit kokoontuvat yleensä yhteen ja jos sähköt menevät, he grillaavat kaiken pilaantuvan lihan ym pakkasesta =)

Muuten päivä oli aika tylsähkö, oli paljon asiaa eläkkeistä, vakuutuksista, liitoista ym. Koulutuksen jälkeen me lähdettiin Trishin ja Teresan kanssa kaupungille. Siellä oli ensimmäinen, valtava, risteilyalus meidän aikana. Nähtiin myös hevosia kärryineen, niitä ei ole muina kertoina näkynyt, eli olivat siellä risteilyaluksen takia. Mentiin sitten irkku pubin terassille, syömään ja juotiin siniset drinkit, jotka oli tehty paikallisesta kookosrommista ja ananasmehusta. En tiedä mistä sininen väri tuli, ehkä Curacao likööristä.

4 comments:

  1. Niin, oletko ollut aikaisemmin Saudeissa hoitajana, annoin itseni näin ymmärtää. =)
    Oletko sinä aikana kirjoittanut blogia?
    Jos, niin löytääkö sen jostain?
    Olisi mielenkiintoista lukea siitäkin.

    ReplyDelete
  2. Moikka Soile! Tuntuu olevan mukavampaa kuin Saudeissa! Ihan vaan melkein olen kateellinen =) Vaikka toisaalta en voisi kuvitella jättäväni Santtupoikaa ja muutenkin on näitä haaveita ihan toiseen suuntaan... Nauti elämästäsi! Merja

    ReplyDelete
  3. Ihanaa lukea näitä Soile! Toi on niin kutkuttava tunne olla ihan uuden edessä uudessa paikassa, uudet ihmiset ja ympyrät. Olen ihan täpinöissä täällä kotisohvalla ;). Tsemppiä!

    Mari L

    ReplyDelete
  4. Sanna, kirjotin blogia, mutta se on suljettu. Jos laitat sun sähköpostisoitteen tähän tai osoitteeseen: sunny74@fastmail.fm niin pääset lukemaan sitä!

    Merja, on täällä ainakin toistaiseksi mukavampaa. Työstähän ei vielä tiedä... Saari on aivan upea ja ihmiset tosi mukavia ja ystävällisiä.

    Mari, kiitos, yritän kirjoittaa usein!

    ReplyDelete