Sunday, October 4, 2009

Bermudalla!



1.10.09 Torstai

Lennon piti kestää 2h 20 min, mutta kesti vähän alle 2h. Taas täytettiin koneessa maahantulokaavakkeet ja pian jo laskeuduttiin. Tulin viimeisenä ulos koneesta ja ulkona iski vastaan kuuma ja kostea ilma ja näin jo heti ekat palmut! Taustalla kuului reggaen tyylistä musiikkia, terminaalissa oli kahden miehen yhtye joka soitti ja lauloi ja toivotti minut tervetuulleeksi Bermudalle kun katoin heitä ja hymyilin!
Sitten jonotettiin aika pitkään ”immigrationiin”. Mä luulin et tullivirkailijat kattois mun laukut läpi, koska monen muun laukkuja kaiveltiin. Mutta ne halusivat vain että näytän niille mun elektroniikan (ei suoristusrautaa eikä muistitikkua). Sitten ne kirjoitti lapulle läppärin, kameran, ipodin ja kännykän sarjanumerot, joten niistä mun ei tartte koskaan maksaa tullimaksua. Eli, ne tavarat mitä tarvii, kun muuttaa maahan saa tuoda ilman veroja, mutta kaikista mitä tästä lähtien (tai itseasiassa 3kk kuluttua) tuon, joudun maksamaan n 22% veroa (älytöntä!).

Kun tulin ovien ulkopuolelle oli siellä vain yksi mies, jolla oli kyltti jossa luki mun nimi ja tervetuloa Bermudalle! Hän vei mut asunnolle, matka kesti n 30 min. Harmi vaan että oli ihan pimeää eikä nähnyt mitään. Sain myös tervetuliais-korin, jossa oli muki (kertakäyttölusikka (!!!), teetä, pieni pyyhe, Marie keksejä, pähkinäsekoitus, vettä ja hammasharja ja tahnaa.



Kun tultiin asuntolalle kuului ulkona ihme sirkutusta. Kysyin onko se joku lintu, mutta ei, ääni lähtee pienistä sammakoista, jotka ovat puissa. Meteli on aika kova, alkaa n 6 aikaan illalla, juuri ennen kuin alkaa hämärtymään. Kuulostaa välillä kuin olisi satoja tuulikelloja, vähän niin kuin lintujen viserryksen ja cicadan sirityksen risteytykseltä!

Huone on käytävällä, jossa on 14 huonetta ja me jaetaan 3 vessaa ja 4 suihkua. Onneksi joka huoneessa on lavuaari ja joissain myös jääkaappi. Olen jonotuslistalla jääkaappia varten, niitä ei ole joka huoneeseen, mutta aina kun joku lähtee saa joku toinen sen jääkaapin. Muuten huone menettelee, ei ole kyllä Saudien veroinen, mutta ei yhtä kauhea kuin Englannissa, ehkä yhtä huono kuin Tukholmassa (mutta siellä ei ollut huoneissa lavuaaria, mutta ei myöskään tarvinnut pelätä torakoita…En ole kyllä yhtään vielä nähnyt, muurahaisia kyllä vaikka kuinka paljon, siis sisällä!) Ilmastointi löytyy ja sitä on käytetty! Käytävällä on myös pesuhuone, jossa maksullinen pesukone ja kuivuri, keittiö ja TV-huone.

Kun yritin avata mun toisen matkalaukun lukkoa se jumittui. Olin ostanut pienet munalukot koodeilla, ajattelin että ne on turvallisempia kuin lukot joiden avaimen voi hävittää. No, kun taistelin lukon kanssa, se meni uudestaan lukkoon ja jollain muulla koodilla, jota en tiennyt. Yritin summan mutikassa avata joillain koodeilla, mutta kai sen oikean koodin osuminen olisi ollut verrattavissa lottovoittoon… No, mulla oli seuraavana päivänä tapaaminen asuntolan pomon kanssa, joten kysyin olisiko sillä semmoista isoa pihtiä (bolt cutter, pultin katkaisija (??), tai mikä lie suomeksi) ja se sai semmoisen järjestettyä helposti. Olen myös joutunut käyttämään moista kerran englannissa ja kerran ruotsissa, silloin kadotettujen tai unohdettujen avaimien takia…

Olen jutellut parin filippiiniläisen (yllätys…), yhden englantilaisen ja parin karibialaisen kanssa. Täällä on ehkä yks suomalainen, Pirjo, joka olis tullut n 1 kk sitten. Täytyy yrittää ottaa selvää. Olis kai keskos-teholla töissä. Asuntolan pomo väittää ettei se ainakaan asu täällä asuntolassa.

Kävelin sitten kaupungille tänään. Todella tropiikkia, palmuja, vihreää, Hibiscuksia ym. Matkaa oli n 1,5km, ja olin ihan hiestä märkä kun pääsin sinne, vastaantulevat ei ollut ;-) Lämpötila oli n 27 astetta mun mittarin mukaan, ja hyvin kosteaa. Kiertelin vähän, sitten kävin lounaalla, ja lopulta ruokakaupassa. Aika hyvät valikoimat ruokaa on, näkkileipääkin löytyi. Vähän kalliilta kyllä tuntu lasku, täytyy vähän verrata suomen hintoihin. Hinnat on kuulemma noin kaksinkertaisia USA:n hintoihin verrattuina. Ravintolalasku sen sijaan oli ihan suomen hinnoissa, tuoppikin $7, eli n 5 euroa.


Tie kaupungille, asuntolan ulkopuolella

En ollut kävellyt pitkälle kaupasta kun alkoi sataa. Kaatamalla. Siis TODELLA saavista kaatamalla. Menin palmun alle suojaan, mutta mitä se auttoi, olin ihan litimärkä, alusvaatteita myöten. Sade kesti n 10 min, sitten kahlasin kotiin lainehtivilla kaduilla. Onneksi oli varvassandaalit, osa matkaa oli ylämäkeä ja vettä tuli kunnon jokena mäkeä alas!



Ihan kivalta toistaiseksi vaikuttaa. Kaupungilla rahoja ei tule tuhlattua, sieltä löytyy joitain kivoja pieniä kauppoja, mutta suurin piirtein ainoat ketjukaupat joita näin (tai tunnistin) on Body Shop ja French Connection. JA KFC löytyy, mutta ei Mäkkäreitä eikä muita pikaruokaketjuja. Kalliita pikku putiikkeja on paljon ja yksi turistikauppa on nimeltään Riihiluoma’s, perustettu vuonna 1937!



Ja kuvat saa taas, tuttuun tapaan, klikkaamalla jättisuuriksi...

No comments:

Post a Comment