Monday, October 19, 2009

The honeymoon is over...

Kuherruskuukausi taitaa olla ohi! Ärsytyskynnys on aika korkea tällä hetkellä. Osittain ärsyttää tietysti se että on taas uusi ja kaikki tehdään ihan erin lailla kun mihin on tottunut ja jotkut kohtelee kuin en osaisi mitään. Normaalia, tiedän, mutta ärsyttää! Tänään ärsytti myös sairaalan haju. Yleensä sairaalat tuoksuu (haisee) puhtaalle, pesuaineille etc, tämä haisee ruuankärylle ja kosteudelle.

Ruokala on ihan hirveen käryinen ja hajuinen, ja palvelu tosi hidasta. Sinne en aio enää mennä, pitää ottaa omat eväät mukaan, tai tulla kämpille syömään, ruokatauko on tunnin, mutta palkaton. Kaikki astiat on myös kertakäyttöisiä, kuten myös osastolla, siellä ei ole tilaa omille kupeille, eli joka kerta kuin juot, otat uuden kertis mukin. Ärsyttää kun ei ole pukukaappia ja myös leikkausvaatteet ovat rumia, epäkäytännöllisiä ja haisee. Mutta onneksi saari on edelleen aivan ihana, vaikka tänään onkin satanut lähes koko päivän (ja golfin PGA turnaus alkoi täällä tänään…), kaverit on mukavia, ja Halloweenille on mahtavat pippalot tiedossa ;-)

Tämä postaus on tästä eteenpäin vain työjuttuja, ihan vaan tiedoksi =)

Nyt on sitten taas vietetty päivä leikkaussalissa. Aamupäivällä meillä oli saaren ainoa plastiikkakirurgi, josta olin kuullut jo ennen. Lapsellinen, inhottava ja on saanut ”koviakin” hoitajia itkemään. ”Dr J” on alkujaan USA:sta, mutta asunut täällä jo vuosikausia. Hän oli onneksi todella mukavalla tuulella ja jopa jutteli mulle, yleensä ei huomioi uusia ollenkaan, paitsi jos huutaa niille… Hänellä oli vain yksi leikkaus, iltapäivällä oli sitten silmäkirurgiaa.

Täällä on yleensä aamupäivällä eri kirurgit kuin iltapäivällä. Meillä oli siis iltapäivällä kaihileikkauksia. Kone on sama, Infinity, kuin Suomessa, vihdoin jotain tuttua. Taidan ehkä ruveta tykkäämään kaiheista täällä, kun ei tartte itse kauheella vauhdilla tehdä koko listaa, kun on 2-3 hoitajaa i-puolella. Leikkaukset meni saman kaavan mukaan ja yhtä nopeasti kuin Suomessa. Mutta kirurgi pesi potilaan silmänympäryksen Betadinella (jodi) pesupihtiä käyttäen… Täällä kirurgit pesee ja peittelee kaikki leikkaukset. Hoitajat oli valmistelussa laittanut silmätipat, mutta kirurgi laittoi puudutusgeelin salissa. Kirurgin vihkisormus oli sormessa leikkauksen ajan… Täällä saa pitää vihkisormusta (mutta ei esim pientä kaulakorua), mutta se pitäisi ottaa pois kun on steriili. Täytyy sanoa että aika monen asian suhteen Saudeissa oli puhtaampaa ja ”steriilimpää” kuin täällä!'

Täällä kaikki tekee myös anestesiaa, eli 3kk koeajan jälkeen on jonkunmoisen anestesiakurssin vuoro. Anestesialääkärihän on toki koko ajan salissa, ja kirjaa, joten anestesiahoitaja auttelee sitten i-puolella myös. Anestesiakoneet on muuten Datexin Aisys!

Meidät perehdytetään myös heräämöön, koska siellä nyt on niin huutava pula hoitajista. Niin, täällä siis kirjataan edelleen kaikki käsin. Ja miljoonaan eri paperiin. Time-out on myös täällä käytössä, kuten oli Saudeissakin. (Time-Out, joka on rantautumassa Suomeenkin, tehdään kun potilas on pesty ja peitelty ja kaikki on paikalla. Sanotaan potilaan nimi, ”sairaalanumero”, leikkaus, allergiat ja jos on jotain erikoista).

Eikä kuvia edelleenkään, kohta menee jo hermot tän kans...

No comments:

Post a Comment