Wednesday, December 2, 2009

Uskomatonta!



Eri firmat ja Lions Club näköjään tukee leikkausosastoa, joka salin ulkopuolella on näitä plakaatteja.



Tänään tuli yksi näistä mun kavereista, joka aloitti samoihin aikoihin kun minä, koputtelemaan mun ovelle lounasaikaan. Hän kertoi että meidän ”opetushoitaja” (clinical instructor) oli aamulla tullut juttelemaan hänelle, kysymään miten menee jne. Ystävä oli sanonut että ihan ok, mutta että tämä ”preceptorship” on ollut oikea vitsi!

Meillä olis siis pitänyt olla joka salissa ”preceptor”, eli ohjaaja joka ”opettaa” salin tavoille, ja joka sitten arvioi meitä viikon lopussa, ja me arvioidaan tämä ohjaaja. Jotta 3kk koeajan jälkeen saisi palkankorotuksen, pitäisi olla arvioinnit joka salista, ja muutkin paperihommat kunnossa. Mutta on vaikea arvioida ketään, saati sitten antaa kenenkään arvioida sinua, kun vain viettää päivän, korkeintaan kaksi jonkun kanssa. Ystävä oli myös kritisoinut pari muutakin aiheellista asiaa.

Tästä tapaamisesta ei ollut mennyt kauan, kun tämä ”opetushoitaja” ja osastonhoitaja pyysivät ystävän ”puhutteluun”. He olivat sitä mieltä että alusta asti hänen asenteensa oli ollut liian negatiivinen ja että hänellä on liikaa mielipiteitä asioista. He myös sanoivat että he eivät halua kuulla miten asioita tehdään muissa sairaaloissa (uskomatonta, ”ylihoitaja” taas paasasi kuinka hän haluaa että uudet tuo tullessaan parannusehdotuksia!). Ystävä oli ihan hämmästynyt ja kysyi onko heillä mitään esimerkkejä.

Yksi oli kuulemma kun MINÄ olin kerran vienyt anestesialääkärin kanssa potilasta heräämöön, ja kun me tultiin sinne meille kerrottiin että heräämö oli täynnä, ja me jouduttiin menemään takasin saliin. Olivat kuulemma ollut niin kiireisiä, etteivät olleet edes ehtineet ilmoittaa kenellekään asiasta (!!!). Kun me tultiin takasin heräämöstä, näin tämän ystävän ja sanoin ”voitko uskoa, heräämö on täynnä ja me joudutaan menemään takaisin saliin” johon mun ystävä vastasi että ”voin uskoa!”. Silloin huomasin että osastonhoitaja seisoi vieressä. Eli, tätä ne käytti häntä vastaan.

Hän myös kysyi oliko hänen työstään valitettu, mihin hänelle sanottiin että ei, he ovat hyvin tyytyväisiä hänen työntekoon, hän on osaa asiansa ja hoitaa hommat ongelmitta. Hän kysyi että haluatteko siis hänestä eroon, ja he vastasivat että hän saa nyt varoituksen ja asia arvioidaan uudestaan 4 viikon kuluttua, jolloin koeaika päättyy!

Tämä ystävä on siis erittäin kokenut ja taitava hoitaja, joka on tehnyt näitä hommia yli parikymmentä vuotta ja tehnyt myös paljon keikkatöitä, joten hän on tottunut työskentelemään eri paikoissa.

Eli, tämänkin asian valossa vahvistuu mun oma päätös, se todellakin oli oikea. Sairaalan (lähi)johdolla ei ole minkäänlaista halua kuulla kritiikkiä saati parantaa asioita. Tulee mieleen että kysehän on melkein korruptiosta. Ja siitä kärsii potilaat.

Mun ystävä nyt sitten miettii että haluaako hän jäädä tänne, kun kerran häntä ei täällä arvosteta. 

2 comments:

  1. Kuulostaa kyllä tosi erikoiselta touhulta siellä...! Aika seikkailu ollut sinulla, toivottavasti saadaan seurata minne menet tämän jälkeen :)

    ReplyDelete
  2. Juu, en kyllä kadu yhtään tänne tuloa, on tää silti ollut mahtava kokemus!
    Kyllä varmaan saatte seurata, en vaan oikein osaa päättää minne seuraavaksi, toisaalta mulla alkaa olla syksyn osalta jo aika hyvä suunnitelma. Mutta siitä nemmän myöhemmin ;-)

    ReplyDelete