Wednesday, December 9, 2009

Tulevaisuudensuunnitelmia


Erikoisen näköinen hämähäkki...

Toivottavasti mun unettomat yöt vihdoin loppuu tähän, kun mulla nyt on vihdoin jonkinmoinen tulevaisuudensuunnitelma!

Hain töitä Oslosta, jonkun ihme välittäjän kautta, en olekaan sieltä sitten kuullutkaan mitään pariin viikkoon, sen jälkeen kun lähetin mun CV:n sinne. Hain myös töitä Varbergistä, Ruotsista, jossa työskentelin 10 vuotta sitten reilun vuoden, ja viihdyin hyvin töissä (harvinaista!). Kun otin yhteyttä mun edelliseen työnantajaan Tukholmassa, ja kysyin suosituksia, tarjosi myös hän minulle töitä! Ensin olin ihan että ”no way, sinne en nyt ainakaan halua”.

Mutta samalla alkoi sitten uneton kausi, kun rupesin miettimään mitä oikeastaan haluan. Sen siis jo tiedän että haluan asua lähellä Suomea, mutten luultavasti Suomessa. Englantikin toisaalta kiinnostaa, kielellisesti varsinkin, mutta muistot sieltä töistä 10-12 vuoden takaa eivät ole kovin hyvät. Siis muuten kyllä viihdyin siellä, mutta töissä oli aika paljon samaa silloin, kun täällä nykyään. Toisaalta on siellä varmaan paljon asioita muuttunut positiivisempaan suuntaan vuosikymmenessä. Mutta, täytyy siis suunnitella loma Englantiin ja käydä ihan itse tsekkaamassa, kuinka asian laita on!

Kun sitten rupesin miettimään tulevaisuutta, rupesi Tukholma sittenkin tuntumaan hyvältä ajatukselta. Työskentelin siellä vuoden pari vuotta sitten, olin mukana perustamassa uutta päiväkirurgian osastoa! Tukholmasta on helppo ja lyhyt matka käydä katsomassa siskontyttöä aina silloin tällöin ;-)

Vuosi sitten olin päättänyt että tänä syksynä olisin lähtenyt Ecuadoriin vapaaehtoistyöhön. Sitten päätinkin lähteä Bermudalle, ja asia jäi. Se on silti kummitellut koko ajan mielessä ja lopulta päätin että lähden jonnekin vain 6kk töihin ja sitten syksyllä seikkailemaan Etelä –Amerikkaan!

Joten, otin sitten työn Tukholmassa vastaan, ja aloitan ilmeisesti tammikuun puolessa välissä. Harmi vaan että mun sijaisuus on sen takia että toinen instrumenttihoitaja, jonka kanssa työskentelin viimeksi, lähtee virkavapaalle. Mutta, kyllähän me silti nähdään ja suunnitelmissa on jo risteily Cinderellalla!

Työskentelen Tukholmassa johonkin heinäkuun alkuun tai puoleenväliin asti, sitten lomailen ja elokuun lopussa lähden ensin kahden viikon kielikurssille Chileen.

Toivottavasti pääsen käymään jollain ihanalla viinitilalla samalla, mä ostan lähes vain chileläisiä valkoviinejä =) Vapaaehtoistyötä varten ei tarvitse osata espanjaa ennestään, sen aikana opiskellaan myös espanjaa, mutta tuntuu kivemmalta hallita edes alkeet.

Ecuadorissa vietän kaksi kuukautta. Neljä päivää viikossa on vapaaehtoistyötä ja vapaaehtoista espanjanopiskelua (osallistun, kyllä!) viikonloppuisin on järjestettyä ohjelmaa ja matkoja. Galapagossaarille olisi kiva päästä! Orpokotiin ei pääse vapaaehtoistyöhön jos on alle kolme kuukautta, lapset kiintyy niin helposti, joten tulen varmaan työskentelemään siellä köyhien lasten tai kehitysvammaisten lasten kanssa. Lasten kanssa haluan joka tapauksessa ehdottomasti työskennellä!

Ecuadorista jatkan matkaa Peruun, jossa osallistun "On the go toursin" matkalle jossa käymme mm Machu Picchulla! Ystäväni on kerran matkustellut yksin Egyptissä tämän järjestön kautta, ja oli todella tyytyväinen.

Ecuadorin, ja viileän ”kevään” jälkeen on vuorossa kaksi viikkoa hellettä Cancunissa, Meksikossa, jossa tapaan kaverin ja perhettä.

Niin, siis eihän tämä ole edelleenkään mikään tulevaisuudensuunnitelma, mutta antoi mulle joka tapauksessa vuoden aikalisän päättää mihin oikeastaan haluan asettua!

9 comments:

  1. Hienoa, etta suunnitelmia alkaa tulevaisuuden suhteen nyt olemaan. Ja hienoja juttuja sulla onkin sitten edessapain!

    ReplyDelete
  2. Meinaatko sinä koskaan astua oikeasti aloillesi ja perustaa omaa perhettä tms? :)

    Kivahan se toisaalta on mennä viilettää, mutta...

    ReplyDelete
  3. Tuula, joo nyt tuntuu taas helpommalta, kun on taas suunnitelmia!

    Anonyymi,kyllähän mä heti asettuisin aloilleni, ja perustaisin perheen, jos tietäisin minne, sehän mun ongelma onkin, aika jo olisi, mutten tiedä minne asettuisin :-) Asetun varmaan sinne mistä se mies löytyy, ja se TUSKIN on suomalainen mies! I wont settle for just anything ;-)

    ReplyDelete
  4. Wau!
    Hieno suunnitelma sinulla on. Toivottavasti saamme jatkossakin seurata elämääsi.
    -SatuSanna

    ReplyDelete
  5. Kiitos, SatuSanna! Juu, en kyllä taida osata enää ilman blogia olla, joten kyllä mä perustan uuden blogin kun täältä lähden!

    ReplyDelete
  6. Levoton siulu! Aijai! Mutta hyvät on suunnitelmat! :)

    ReplyDelete
  7. Anni, jep näin on! Mutta hyvät suunnitelmat on sullakin :-)

    ReplyDelete
  8. Kiitos, Heli, niin mustakin tuntuu :-)

    ReplyDelete