Tuesday, December 8, 2009

St George

Tänään oli taas uskomattoman upea päivä! Lämmintä oli n 22 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Lähdin bussilla noin tunnin ajomatkan päähän, eli saaren koilliskärkeen, St Georgesiin.



St Georgesin kaupunki perustettiin vuonna 1612 ja on vanhin, jatkuvasti asutettu, englantilainen uudisasutus Uudessa Maailmassa. Se on ollut UNESCON maailmanperintökohde vuodesta 2000 lähtien. St George oli myös Bermudan pääkaupunki vuoteen 1815 asti.


St Georgen kaupungintalo, joulukoristeissa!


Pankin edessä jalkapuut jonne tappelevat ja juopottelevat miehet joutuivat häpäistäviksi!


Naiset sen sijaan joutuivat tähän "kapistukseen", jolla heitä kastettiin meressä!

Koska nyt on talvi, ja turisteja on vain kourallinen, oli suurin osa pikku puodeista ja museoista kiinni. Talvella ne ovat auki vain keskiviikkoisin ja lauantaisin. Olin ensin ajatellut mennä huomenna, mutta kun huomiseksi oli luvattu sadekuuroja, päätin mennä tänään.







Dockyardin ja Hamiltonin lisäksi risteilyalukset telakoituvat myös St Georgesiin. Nyt sinne oli juuri tullut purjeveneet North Carolinasta ja Kanadasta.


Broidi hei, millon sä hankit tommosen ;-)

St Georgesissa on valmistumaton kirkko. Kirkkoa alettiin rakentamaan rapistuvan St Peterin kirkon tilalle vuonna 1874. Kirkko ei koskaan valmistunut, koska ensin seurakunta jakaantui ja episkopaalinen (reformed episcopal church) seurakunta rakensi oman kirkon. Seuraavaksi Hamiltonin katedraali paloi vuonna 1884, ja St Georgesin kirkkoa varten tarkoitetut rahat menikin katedraalin korjauksiin. Kaikista vaikeuksista huolimatta kirkko oli lähes valmis vuonna 1894 ja katto lisättiin vuonna 1899. Seurakunta kuitenkin päättikin remontoida St Peterin, ja hylätä uuden kirkon sen lähes valmistuttua! Osa kirkkoa tuhoutui pahoin vuoden 1926 hurrikaanissa.









Koska sää oli mitä ihanin, päätin hakea pizzan ja syödä sen upeassa ja rauhallisessa puistossa. Olin yksin puistossa ja nautin hiljaisuudesta ja lintujen äänistä, kun n 5 min kuluttua tuli joku mies sanomaan että puisto suljetaan. Kello oli vasta 16.10, joten sanoin, että puistohan suljetaan vasta puolelta. Äijä sitten siihen, että hänen työaikansa päättyy puolelta, ja puiston (kaksi porttia) on oltava suljettu siihen mennessä. Menin sitten valmistumattoman kirkon pihalle jatkamaan syömistä.


Puistossa oli myös "moon-gate" portti


Ja oli muuten hyvää kasvispitsaa, eikä näkymässäkään ollut vikaa, näkyi se merikin siellä kaukana



Nyt täällä asuntolassa uusi ryhmä opiskelee ja jännittää tuota samaa lääketenttiä kuin me silloin alussa ;-)

Ja kaikki kuvat saa edelleen jättimäisiksi klikkaamalla...

2 comments:

  1. Ihana löytö tämä blogi! Me Naisten sivuilta tänne eksyin ja kaikkea luen innolla! :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos!
    Tervetuloa seuraamaan, vaan enää on alle viikko jäljellä...

    ReplyDelete