Monday, December 7, 2009

Bob Marley = Bermuda


Hauskat joulukoristeet on tehty kuivista palmunosista

Mulle tulee tästä lähin aina Bermuda mieleen kun kuulen Bob Marleyn musiikkia. Täällä soi usein reggae musiikki, varsinkin Bob Marley. Töissä lähes jokaisella kirurgilla ja anestesialääkärillä oli ipodit, jotka ne kytkee joka salissa olevaan telakkaan jossa on kaiuttimet, ja varmaan jokaisella oli Bob Marleyn musiikkia ipodissaan.


"Tämän maan tekiänoikeusrajoitteiden takia" en saanut yhtään Bob Marleyn live-esiintymisiä esille Youtubessa, mutta tässä yksi video joka tapauksessa. Enjoy!

Täällä on myös paljon Jamaikalaisia töissä. Meidän osastolla oli n 5-6 Jamaikalaishoitajaa (ja yksi sairaala-apulainen), myös Fidjiläisiä(!) ja Filippiiniläisiä oli suurin piirtein saman verran, muista maista oli sitten 1-3 henkilöä.

Shavonnen lisäksi meidän kerroksessa asuntolassa on nyt pari muutakin Jamaikalaista. Äsken yksi Jamaikalainen leipoi, sai aikaiseksi palohälytyksen, ja seisottiin taas ulkona, passien kera, kymmenisen minuuttia =)



Lauantaina joku mies ammuttiin taas kuoliaaksi täällä. 67000 ihmisen saareksi täällä on aika paljon ampumisia, tämä oli jo kolmas sen aikana kun olen ollut täällä, ja 14 ampuminen tänä vuonna. Tässä juttu tämänpäiväisessä lehdessä.

Huumeet ovat suuri ongelma täällä, ja se on ilmeisesti räjähtänyt käsiin viime vuosina. Tuntuu että poliisi on aika saamaton, täällä silti lähes kaikki tuntee kaikki, joten luulisi ettei olisi kovin vaikeaa löytää syyllisiä. Tai kuten eräs taksikuski sanoi; ”you can run, but you can’t hide”, voit paeta, muttet voi piiloutua, saari on liian pieni ja liian tiheästi asuttu siihen.

Tänään kävin poliisilaitoksella anomassa rikosrekisteriotetta. Kerrankin olen tarpeeksi fiksu ja tajusin anoa sen ennen maasta poistumista (työnhakua ulkomailta varten). Olin siellä n 10-15 min ja sinä aikana kaksi miestä tuli maksamaan takuumaksua (bail) kahdesta eri tyypistä jotka oli putkassa. On taitanut olla poliiseilla kiireinen viikonloppu!


Tappaja?

Mä olen joskus lukenut jostain että vuodessa kuolee kymmeniä ihmisiä siihen, että kookospähkinä putoaa päähän! Lomilla en ole sitä pahemmin ennen ajatellut, mutta täällä se on jostain syystä ollut enemmän mielessä. Välillä jopa kierrän kookospalmut kaukaa =) Äsken kun yritin googlata sitä, niin löysinkin vastaväitteen, jossa sanottiin ettei asiaa ole tutkittu kovin laajasti, ja että tuskin monia kuolee. Kookospähkinä kyllä tippuu korkealta, kookospalmu on keskimäärin 25m korkea ja kookospähkinä painaa n 2 kg, joten se kyllä aiheuttaa kallonmurtumia ja aivotärähdyksiä, mutta harvemmin kuolemia. Eli, eipä sitten tartte niitäkään enää kierrellä. Ja olisipa muuten kyllä aika eksoottinen kuolinsyy ;-)

2 comments:

  1. Miulla tippu metrin päähän ja kyllä se säikäytti! Kannattaa kiertää. Tuo on hyvä muuten tuo biisi! :)

    ReplyDelete
  2. Huh, onneksi ei tippunut päähän!

    ReplyDelete