Sunday, November 29, 2009

Bermuda Aquarium and Zoo



Eilen käytiin Trishin ja Lizin (australaialainen, n 50v hoitaja, joka tuli leikkuriin 1kk sitten) kanssa Bermudan akvaariossa ja eläintarhassa.





Akvaario osuus oli upea ja valtava, siellä oli monta eri pienempää akvaariota joissa oli todella upeita (ja vähemmän upeita) kaloja. Oli myös valtava koralliriutta akvaario ja toinen iso akvaario jossa oli mm joku todella iso kala sekä hai.




Kalastajan unelmasaalis ;-)



Eläintarhan puoli ei ollut kovin iso, mutta siellä oli mm hylkeitä, flamingoja, ”puukenguruita” ja jättiläismäisiä kilpikonnia. Oli myös osio jossa oli liskoja ja jopa torakoita. Sitä en kyllä käsitä miksi niitä torakoita pitää siellä eläintarhassa pitää näytillä, kun niitä näkee ihan kotonakin ;-) No, turisteille sitten kai!



Alueella oli myös luonnontieteen museo, joka oli mielenkiintoinen. Siellä oli tietoa Bermudan historiasta, turismista, ekologiasta ym.

Täällä on jonkinlaista yritystä kierrätykseen, mutta sairaala ei sitä näytä pahemmin harrastavan. Roskat kerätään päivittäin (sunnuntaista en ole varma), ne jätetään ainakin kaupungissa kadunvarteen ja noukitaan sieltä. Suurin osa roskista poltetaan täällä.

Vessajätteet menee maan alle tankkiin, josta ne sitten päätyy (jonkin prosessin jälkeen?) mereen.

Eilen oli taas aika kylmä, eli illalla joku 17 astetta ja iltapäivällä tuuli aika kovaa. Kun lähdettiin akvaariolle oli aurinkoista ja lämmintä, joten mulla ei ollut pitkähihasta mukana. Mutta, kun myöhemmin syötiin ulkona terassilla, niin mä kyllä palelin lähes koko ajan!

Täällä on satanut lähes joka päivä parin viikon ajan, mutta ne kolme päivää kun kuninkaalliset oli täällä, oli aurinkoista ja lämmintä. Tänäänkin oli n 21 astetta ja aurinkoista. Kävelyllä kävin, mutten ole paljon muuta tehnyt. Huomenna viimeinen työpäivä!


Ankkarokissa elokuussa mun edessä seiso mies jonka T-paidassa luki Bermuda Aquarium and Zoo!

2 comments:

  1. Moikka Soile! Luin tanaan koko Bermudablogisi alusta loppuun ja seurasin tilanteen kehitysta kuin jannityskertomusta, koska tiesin etukateen, etta paadyit lopulta lahtemaan muutaman kuukauden jalkeen. En ole koskaan ennen lukenut blogeja ja tuskin tiesin mita niilla tarkoitetaan, joten tama on ollut kaikinpuolin opettavainen kokemus. Oli ihan mahtava kuulla kokemuksistasi, tutustua Bermudaan ja ennen kaikkea ymmartaa sairaanhoitajan todellisuutta vahan paremmin (eika vain sairaalasarjoista ;-)). Aion myos ensitilassa hankkia hoyrytyspusseja ;-D. Kirjoitat tosi hyvin ja paljon mielenkiintoista asiaa. Kiitos, etta paastiin jakamaan kokemuksiasi. Vieta mahtava joulu Suomessa ja ollaan yhteyksissa!

    Minna M.

    ReplyDelete
  2. Kiitos Minna! Kiva kun opit jotain uutta :-)Harmittaa kyllä toisaalta jättää leikki kesken, mutta semmosta se elämä kai on, koskaan ei tiedä miten käy. Ehkä tälläkin oli joku tarkoitus... Suosittelen tätä kyllä lomakohteena, varsinkin teille kun olette niin lähellä. Loka-ja huhtikuu varmaan parhaita kuukausia.
    Suosittelen todellakin niitä höyrytyspusseja, voisin periaatteessa joka päivä syödä lohta, perunoita, parsakaalia ja "string beans"!
    Mukavaa joulunaikaa teillekkin sinne, varsinkin kun nyt vietätte ensimmäisen joulun L:n kanssa!

    ReplyDelete