Sunday, September 6, 2009

Syksy



Upea pihlaja kuvattu tänään syksyisellä ja tihkusateisella lenkillä




Syksy on saapunut. Tuntuu että jo parissa päivässä on puitten lehdet alkanut kellastumaan. Periaatteessa tykkään syksystä, pimenevät illat ovat kivoja kynttilän valossa ja alkukesän jälkeen syksy on kyllä kaunein vuodenaika. Pihlajat ovat upeita ja onhan silloin myös rapujuhlien aika! Mutta, syksyn jälkeen tulee aina PIIIIIIIIIIIITKÄ talvi, josta en tykkää sitten yhtään. Joulu ja (lähes) joka syksyinen etelänmatka ovat ainoita valopilkkuja.

Lumesta en pidä. Tai no, joulu saisi olla valkoinen. Eli talvi (ja lumi) vois alkaa joulukuun alussa ja kevät alkaa tammikuun puolessa välissä. Se riittäisi mulle! Jos joulu ei olisi talvella enkä olisi pystynyt käydä matkalla loka-marraskuussa, olisi kyllä syyskuun ja toukokuun välinen aika todella masentava. No, nyt ei voi ajatella joulua, koska seuraavan joulun vietän yksikseni ties missä… Mutta, miksi kaikki pyhäpäivät on joulukuun alusta juhannukseen, miksei pimeälle, synkälle syksylle ole riittänyt mitään?

Amerikkalaisilla on sentään syksyllä Thanksgiving, Kiitospäivä, ja Halloweenkin (joka ei ole juhlapyhä, mutta silti), ja amerikkalaisilla on myös Labour Day, eli ”vappu” tänä viikonloppuna, eli pitkä viikonloppu. No, amerikkalaisten lomat on usein vain 2 viikkoa vuodessa ja joulupyhätkin vain päivän, että sinänsä ei kannata kadehtia heidän pyhiään. Mutta silti, heidän syksy ei ole niin synkkä! Britanniassakin on elokuun viimeisenä viikonloppuna pitkä viikonloppuvapaa.


Mummin kanssa ollaan käyty silakkamarkkinoilla monena syksynä!

Mutta, tämä syksy ei ole niin masentava, koska pääsen pois juuri oikeaan aikaan! Tälläkin hetkellä Bermudalla on vielä 30 astetta, joten eiköhän siellä lokakuussa ole vielä vähintään 20 astetta, jee! Tämä on siis juuri oikea aika lähteä.
Syyskuu on vielä kaunista aikaa ja vietin ihanan pitkän 6 viikon kesäloman, jonka aikana ajoimme myös autolla Suomen halki ja vietettiin viikko Kuusamossa (jossa sää oli myös kohdallaan). Matkan kohokohtia oli kolme yötä eri mökeillä, joissa saunoimme monta tuntia ja uimme järvissä, aah! Kyllä Suomen kesä on silti maailman ihanin kesä, sitä jään kyllä kaipailemaan. Suunnitelmissa on kyllä tulla ensi kesänä 2 viikon lomalle Suomeen.



Perjantaina loppui mun työt Suomessa ja nyt hoidan sitten kaikkia rästiasioita ja mietin mitä otan mukaan Bermudalle. Onneksi sinne saa ottaa 2 x 23 kg:n matkalaukkua, ensimmäistä kertaa saa ottaa vähän enemmän kamaa mukaan kun lähtee ulkomaille töihin. Mutta, eihän tuo silti riitä mihinkään…
Torstaina tulee yksi englantilainen ystävä Saudeista käymään viikoksi. Hänen kanssaan tein tammikuussa unohtumattoman lomamatkan upeaan Jordaniaan! Hänen kanssaan pääsen vielä käymään Tallinnassa, Suomenlinnassa ja tehdä vielä joitain suomi-juttuja ennen lähtöä, perfect!

Perjantaina sain mailin välitystoimistosta, kysyivät olenko jo tilannut lentolipun. No, en ole, kun käskettiin odottaa työluvan saamista. Kysyin siis, että onko se jo varmistunut. En ole vielä saanut vastausta, mutta ehkä pääsen jo maanantaina varaamaan lentolippua! Olin ajatellut lentää Finnairilla suoraan NYC:iin, mutta sen lipun hinta on nyt 660€ ja tulisi aika kiire viimeiseen Bermudan koneeseen, joten olin ajatellut ehkä yöpyä yhden yön mun lempikaupungissa, eli New Yorkissa. No, ehkä joudun sittenkin lentämään Lontoon kautta, American Airlinesillä maksaa vain 450€ ja AA:lla pääsisin vielä jatkamaan Bermudalle, joka olisi hyvä jos Lontoon kone on myöhässä, niin korvaavat sitten jos myöhästyn, kun on sama lentoyhtiö. Siinä jäisi myös enemmän vaihtoaikaa. Lontoosta olisi myös suora lento Bermudalle, mutta se on paljon kalliimpi kun ensin NYC:iin ja sieltä Bermudalle.

2 comments:

  1. Hei. Sennien kommenttilaatikosta löysin blogiisi. Kivalta kuulostaa työsi Bermudalla. Mielenkiintoista seurata sitä jatkossa. Siskonikin on työskennellyt ulkomailla sairaanhoitajana, tällä hetkellä vain on juuri tulossa takaisin taas Suomeen.

    Olivia

    ReplyDelete
  2. Tervetuloa mukaan seuraamaan. Aika harvakseltaan bloggaan nyt ennen lähtöä, siellä sitten enemmän!

    ReplyDelete